Запалянковците на Манчестър Юнайтед са загрижени, че техният любим клуб

...
Запалянковците на Манчестър Юнайтед са загрижени, че техният любим клуб
Коментари Харесай

Фенове на Манчестър Юнайтед изразиха опасенията си относно смяната на собствеността

Запалянковците на Манчестър Юнайтед са загрижени, че техният обичан клуб може да стане част от стратегия за изпиране имиджа на спорта в Катар, оповестява интернационалната неправителствена организация за отбрана на човешките права Амнести Интернешънъл.

Миналия петък Шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани удостовери за изпращането на оферта за закупуване на 100 % от клуба. Източници, свързани с офертата, споделят, че Шейх Джасим наддава самичък като частно лице, без директна или косвена поддръжка от катарската страна или суверенния фонд на страната.

Тръстът на последователите на Манчестър Юнайтед към този момент излезе с изказване, изразявайки опасенията си по отношение на собствеността на няколко клуба, в това число и Пари Сен Жермен, който е владеене на Катар Спортс Инвестмънтс.

" Запалянковците с право се тормозят, че промяната на собствеността на Манчестър Юнайтед евентуално ще бъде част от по-широка стратегия за измиване имиджа на спорта в Катар. Там блясъкът на футбола се употребява за промяна на облика на страната, без значение от сериозните и систематични нарушавания на човешките права. Световното състезание в Катар пристигна и си отиде. Ние към момента чакаме промени за възстановяване живота на служащите мигранти в Катар, а позорните анти-ЛГБТ закони остават в действие. Свободата на словото и правата на дамите към момента са недопустимо лимитирани ", съобщи Питър Франкентал, шеф по икономическите въпроси на Амнести Интернешънъл във Англия.

Феновете на " алените дяволи " приканват за стягане на разпоредбите за благосъстоятелност на клубовете във Висшата лига.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР