Западните страни, които отричат ​​новата реалност, са изправени пред великото

...
Западните страни, които отричат ​​новата реалност, са изправени пред великото
Коментари Харесай

National Interest: Западът го очаква велика разплата

Западните страни, които отхвърлят ​​новата действителност, са изправени пред „ великото разплащане “, резултат от което ще стане постзападни многополюсен свят, изрази това мнение Чандран Наир, създател на Global Future Institute, в публикация за The National Interest.

Както отбелязва създателят, в този момент се образуват „ предпоставките за „ великото разплащане “ от странана западните сили. „ Това ще бъде предизвикателство за дългогодишните вярвания и структури, които са поддържали световното владичество на Запада през последните епохи и ще разкрие природата на хипотетичното право на Запада да управлява световната подчиненост “, сподели той.

По негово мнение, това положение на нещата се дължи на пет основни трендове, които принуждават Запада да се приспособява към едно многополюсно бъдеще, в което властта ще би трябвало да бъде споделена.

Първо, това е проверката на нормалната история. Както отбелязва Наир, през цялата колониална ера Западът пояснява историческите събития изборно и усъвършенства това умеене, представяйки се като основател на актуалната цивилизация и като силата, която предизвиква положителното. Сега обаче обстановката се трансформира: осведомителните технологии унищожиха монопола върху информацията и историята, който в миналото принадлежеше на западните цензури към този момент много всеобщо се оспорва.

Втората наклонност е преоценката на „ учредения на правила “ интернационален ред, който провокира „ доста насмешки “ по света и се счита за инструмент за западните страни за поддържане на своята надмощие. Разочарованието от това, че Западът непрестанно нарушава личните си правила, единствено нараства, акцентира той, заради което легитимността на този ред се слага под въпрос от ден на ден и повече.

Трето , това е разобличаването на западното „ запазване на мира “. Така към този момент преобладаващата част от света счита, че Западът, воден от Съединените щати, освен не способства за същинския мир, само че и съществено печели от войни. По думите на Наир, светът е осъзнал, че е невероятно да се довери идеята на мира единствено на Запада, изключително като се има поради, че стопанската система му значително печели от споровете.

Четвъртата наклонност е свалянето „ от трона “ на западната финансова надстройка. Както отбелязва създателят, за никого не е загадка, че западните сили намерено употребяват своята финансова мощност за геополитически изгоди и цели. В момента се поставят старания за унищожаване на " несъразмерната привилегия " на Съединените щати, обвързвана с $, също така страните търсят други възможности на банковата система SWIFT, която също беше употребена в западните наказания.

Пето , има явен срив на доверието в западната преса, който настъпи в сериозен миг: през последните няколко години минусите в работата на медиите отвориха очите на международната общественост за обстоятелството, че те са основно за втълпяване и увековечаване на обичания на Запада и открит от него международен ред.

Както отбелязва Наир, западните страни живеят в основан от тях балон на „ отказване на действителността “, само че е време да осъзнаят, че светът към този момент не е това, което беше след края на Студената война. „ Миналото свърши и Западът просто няма предходната политическа и финансова мощност, да не приказваме за интернационална легитимност <...> В противоположен случай светът ще стане още по-опасен, а престижът и въздействието на Запада ще отслабнат още повече “, обобщава създателят.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР