Западът трябва да обмисли как да отговори на нуждата на

...
Западът трябва да обмисли как да отговори на нуждата на
Коментари Харесай

Макрон каза какво ще стане, ако Путин се съгласи на преговори

Западът би трябвало да обмисли по какъв начин да отговори на потребността на Русия от гаранции за сигурност, в случай че президентът Владимир Путин се съгласи на договаряния за преустановяване на войната в Украйна, каза френският президент Еманюел Макрон, съобщи Ройтерс.

В изявление за френската телевизия TF1, записано по време на държавното му посещаване в Съединените щати предходната седмица, Макрон показва, че Европа би трябвало да приготви бъдещата си архитектура за сигурност. По думите му, това значи, че би трябвало да бъде посочен отговор на страха на Москва, че НАТО стига до вратите ѝ и от разполагане на оръжия, които може да я застрашат.
-->
Тази тематика ще бъде част от тематиките за мир, тъй че би трябвало да се подготвим за това какво сме подготвени да създадем, по какъв начин пазиме нашите съдружници и страните-членки и по какъв начин да се дадат гаранции на Русия в деня, в който се върне на масата за договаряния, сподели Макрон, съобщи БНР.

И Русия, и Съединени американски щати оповестиха, че са отворени за диалози по принцип, като президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че ще беседва с Путин единствено в случай че Кремъл покаже, че е заинтригуван да постави завършек на войната, отбелязва Ройтерс. Според Киев договаряния са вероятни, само в случай че Москва спре да нападна и изтегли своите войски от Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР