Заобиколена от семейството и приятелите си, ръкопляскайки и аплодирайки, Афнан

...
Заобиколена от семейството и приятелите си, ръкопляскайки и аплодирайки, Афнан
Коментари Харесай

Обичаме живота: Двойка от Газа празнува сватба по време на война

Заобиколена от фамилията и приятелите си, ръкопляскайки и аплодирайки, Афнан Джибрил от Газа грее с блестяща усмивка в деня на сватбата си, решена да чества даже, когато войната бушува. „ Ние сме народ, който обича живота, макар гибелта, убийствата и разрушенията “, сподели татко й Мохамед Джибрил. Роднините се събраха в петък за военновременната женитба в дребна стаичка в изоставена учебна постройка в южния град Рафа в обсадената Ивица Газа, покрай границата с Египет. Градът е подложен на ежедневни израелски бомбардировки и фамилиите на булката и младоженеца са измежду стотици хиляди палестинци, които са избягали от боевете на север.

„ Обичайните мерки за брак не са вероятни, а обичайните церемонии не са осъществими “, сподели бащата на булката. „ Въпреки това облекла има, въпреки че са нищожни и скъпи “. Афнан, на 17, носеща корона от цветя и девствена бяла рокля с ярки червени бродерии, и нейният сътрудник Мустафа Шамлак, на 26, желаят да се възползват оптимално от редкия си късмет да честват. Те танцуват и се смеят, до момента в който гостите пръскат бял мус из стаята.

Но в последна сметка те би трябвало да се изправят пред действителността. Безмилостната военна акция на Израел, провокирана от офанзиви на палестински бойци, е умъртвила в Газа минимум 23 843 души, най-вече дами и деца, съгласно здравното министерство на територията, ръководена от Хамас.

Войната стартира, когато бойци на Хамас започнаха невиждана офанзива на 7 октомври, която докара до към 1140 смъртни случая в Израел, най-вече цивилни, съгласно публични данни.

Младоженците са част от друга мрачна таблица - тези, разселени от насилието, които съгласно Организация на обединените нации са 1,9 милиона палестинци от общо 2,4 милиона население в Газа.

„ Къщата, в която е трябвало да живее младоженецът, е разрушена “, сподели пред Агенция Франс Прес Айман Шамлак, чичото на младоженеца. Докато войната продължаваше, и двете фамилии смятаха, че няма какво да завоюват от чакането и се съгласиха на брака. След учебното празненство двойката се насочва към гала, която ще се организира в палатка. Докато се гмуркат в чакащ черен SUV, заобиколен от голяма навалица от доброжелатели, това наподобява съвсем като всеки различен брачен ден. „ Всички претърпяваме една и съща покруса “, сподели Айман Шамлак. „ Ние обаче би трябвало да продължим да живеем и животът би трябвало да продължи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР