Замразени торти, внос от Белгия, ни пробутват за пресни. Това

...
Замразени торти, внос от Белгия, ни пробутват за пресни. Това
Коментари Харесай

Мамят ни със замразени торти за пресни

Замразени торти, импорт от Белгия, ни пробутват за пресни. Това е нова мода измежду кокетните кафе-сладкарници, показа притежател на сходно заведение пред „ Телеграф “. Кафето се намира в централната част на столицата.

Според притежателя, шоколадовите торти, които предлага, са доста по-качествени от такива, които биха били направени в България. Причината била в нискокачествените артикули, които употребили нашите сладкарски цехове. Представете си какво се поставя в една торта, която се продава в търговски вериги, откакто коства сред 7- 8 лева, цялостни отпадъци, попита и си отговори той.

Според него, няма нищо неправилно, че сладкишите се оферират за пресни, а се размразяват. Шоколадът е същински, белгийски, аргументира се той. 4,50 лева най-малко коства такова парче шоколадов сладкиш.

Използването на замразени артикули в хранителната промишленост не е неразрешено в България, само че не е редно да се заблуждават потребителите, че ядат прясна храна, разясниха търговци от сектора.

В заведение в същия регион, сладкари предлагаха торти, поръсени с стилното „ алено кадифе “, което вкара сполучливо верига сладкарници. Изобретателните им сътрудници описаха, че с изключение на аленото вършат и оранжево и зелено кадифе. Като употребяват за поръсващата примес надлежно малинови плодове, за зеленото шамфъстък, а за оранжевото портокал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР