Заместникът на екоминистъра Борислав Сандов - Тома Белев, продължава да

...
Заместникът на екоминистъра Борислав Сандов - Тома Белев, продължава да
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Заместникът на екоминистъра Борислав Сандов - Тома Белев, по стъпките на Кирил Петков - подписал декларация с невярно съдържание

Заместникът на екоминистъра Борислав Сандов - Тома Белев, продължава да заема поста си във ведомството в изострен спор на ползи.

Това откри инспекция на ПИК в Агенцията по вписванията, където Белев продължава да се водиш началник на Асоциацията на парковете в България, макар че законът императивно не разрешава това. Според нормативния акт " несъответствията " сред заеманата служба и други досегашни функционалности би трябвало да се отстранят до 1 месец.

Тома Белев бе назначен за зам.-министър на 22 декември 2021 година Междувременно бе свикано и извършено заседание на управителното тяло на Асоциацията на парковете, което трябваше да го освободи от шефския пост в организацията.
свързани новини40255на 13.01.2022
Въпреки това през днешния ден - 24 януари, два дни след крайния период, Тома Белев продължава да се води началник на тази асоциация.

При това състояние Белев е освен в изострен спор на ползи, само че и не се знае дали декларацията по член 35 от закона за КПКОНПИ, която е подписал, е с правилно наличие. В нея той би трябвало да съобщи дали има несъответствия с държавната служба, на която го назначават.

Ако Тома Белев е подписал декларация, че няма несъответствия, значи е правилен почитател на Кирил Петков, който също подписа с погрешно наличие, че няма двойно поданство, с цел да стане министър в първото служебно държавно управление на Румен Радев през предходната година.

Ако при Петков обаче подписването на такава не е планувано в закона и по тази причина той остана ненаказан за подправения документ, при Белев ситуацията е тъкмо противоположното - неговата декларация се изисква императивно от закона.

Не се знае и какво е подхванал Инспекторатът към Министерски съвет, който е задължен да ревизира истинността на въпросната декларация.

От Асоциация " Българско Черноморие " преди време са внесли сигнал до парламентарната Комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията за случая с назначението на Тома Белев за зам.-министър на екологията в несъгласие със закона. Нейният ръководител Михаил Камбарев, който е от " Продължаваме промяната ", не дава ход на сигнала..







Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР