Заместник-шериф в Калифорния е прострелян в главата от засада, но

...
Заместник-шериф в Калифорния е прострелян в главата от засада, но
Коментари Харесай

Стрелба по полицейски участък в Калифорния, зам.-шериф прострелян в главата

Заместник-шериф в Калифорния е прострелян в главата от засада, само че по знамение той оцелява. Властите проверяват дали има връзка с две скорошни смъртоносни офанзиви против служители на реда, оповестява АП.

След като ранява заместника на окръг Сан Луис Обиспо в дребния град Пасо Роблес, полицията счита, че стрелецът е умъртвил различен човек.

Полицията потърси помощта на обществеността и пусна фотоси от видеонаблюдение, на което се вижда, че обвиненият е млад тъмнокос, космат мъж.

Стрелецът откри огън от задната страна на полицейското ръководство в Пасо Роблес, съобщи шерифът на окръг Сан Луис Обиспо Иън Паркинсън. По това време служителите на реда са вътре и прозорците и вратата са надупчени, само че никой не е ранен.

Заместник-шерифът е ранен, до момента в който реагира, а сътрудникът му го издърпва на несъмнено място и отвръща на огъня, разяснява Паркинсън. Раненият заместител е в тежко, само че устойчиво положение с патрон в главата, добавя той.

" Смятаме, че това е било засада, че той го е възнамерявал, че е възнамерявал чиновниците да излязат от полицейското ръководство и да ги нападне.. "

По време на издирването на обвинените следователи откриха тялото на мъж наоколо до железопътни коловози на няколко пресечки. 58-годишният неидентифициран е прострелян (екзекутиран) един път отблизо разстояние в задната част на главата, оповестиха от полицията.

Пасо Роблес не е място с сходно принуждение. Оживената общественост на 282 км северозападно от Лос Анджелис е туристическа дестинация и център на винената промишленост на централния бряг на Калифорния.

Насилието е единствено пет дни след друго такова на ненадейно умерено място, общността на Бен Ломонд в окръг Санта Круз, където от засада също бяха нападнати служители на реда.

38-годишният сержант от полицията на Санта Круз Деймън Гуцвилер бе погубен, а различен заместител е ранен при нахлуване, за което се твърди, че е осъществено от сержант от Военновъздушни сили, въоръжен с домашни бомби, пушка AR-15 и други оръжия. Шерифът на окръг Санта Круз Джим Харт съобщи, че обвиненият Стивън Карило е имал желание да убие служители на реда.

ФБР проверява дали 32-годишният Карило има връзки с убийството на федерален чиновник по сигурността, който е убит пред съда в Оукланд по време на митинг против полицейската грубост на 29 май.

ФБР също подкрепя Сан Луис Обиспо и Пасо Роблес при следствието им за стрелбата.

Паркинсън разяснява, че няма ясна връзка сред последната пукотевица и другите две, само че с течение на времето следствието може да докара до там.

Заместникът, който не е разпознат, и сътрудникът му чуват пукотевица когато се доближават до гарата и излизат от колата, с цел да претърсят, само че не виждат обвинения, " до момента в който не започнаха да ги обстрелват ", изяснява Паркинсън.

Той съобщи, че няма локално събитие или иден арест, които да са причина за насилието. Той също по този начин добави, че проверяващите не знаят дали нападението е обвързвано с гнева, който е обхванал цялата страна поради убийството на Джордж Флойд от служители на реда в Минеаполис.

Той дефинира гибелта на Флойд за несправедлива и ужасяваща. " Виждате какво се случва в народен мащаб, виждате протести, виждате грабежи, виждате настъпващо принуждение... естествено има боязън вследствие на това. Така че да се опитаме да успокоим общността беше нашата цел. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР