Заместник-ръководителят на администрацията на присъединената към Русия Херсонска област Кирил

...
Заместник-ръководителят на администрацията на присъединената към Русия Херсонска област Кирил
Коментари Харесай

Загина Кирил Стремоусов, един от най-известните руски активисти в Херсонска област

Заместник-ръководителят на администрацията на присъединената към Русия Херсонска област Кирил Стремоусов е умрял при злополука, оповестяват съветските медии.

Не се ракриват детайлности за злополуката, знае се единствено, че тя е станала в региона на град Геническ.

Новината бе доказана и от администрацията на Херсонска област.

45-годишният Стремоусов е прочут с проруските си убеждения, бил е деен в поддръжката на сваления през 2014 година президент Виктор Янукович.

След като Херсон мина под контрола на съветската войска, Стремоусов влезе във военно-гражданската администрация на Херсонска областа, като оглави и цивилен Комитет за мир и ред.

След като районът влезе в състава на Руската федерация, Стремоусов стана заместник-губернатор на Херсонска област, чийто краткотраен началник е Владимир Салдо.

Стремоусов имаше персонален канал в Телеграм, в който всекидневно разказваше за обстановката в района и бойните дейности.

Последното му известие бе тази заран, когато заяви, че " обстановката в района е под цялостния надзор на съветските военни ".

Малко по-късно той разгласи пред ТАСС, че се намира в херсон и оказва помощ за евакуацията на цивилното население на левия бряг на Днепър.

 

Временният губернатор на Херсонска област Владимир Салдо подтвърди за гибелта на Стремоусов и изрази съболезнованията си към роднините и околните му.

" Кирил беше една от най-ярките персони, умееше да приказва и да показва истината за това, което се случва в Херсонска област ", напис Салдо в Телеграм.

Той даде обещание да се погрижи за фамилията на починалия си асистент, който е бил многодетен татко - фамилията е имало пет и е очаквало раждането на шесто.

" Много ми е мъчно да приказвам за тази покруса ", споделя Салдо.

Заради проруските си прояви Стремоусов е разгласен за търсене от прокуратурата на Украйна по обвинявания в държавна измяна.

На 3 юни 2022 година поради поддръжката си за нахлуването на съветската войска в Украйна Стремоусов попада под глобите на Европейски Съюз, а месец по-късно - и на Съединени американски щати.

 

Превод и редакци: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР