Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев коментира в

...
Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев коментира в
Коментари Харесай

Медведев побесня към Германия. Заплахата

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев разяснява в своя акаунт в Telegram новината за утвърждението на немския Бундестаг на доставка на тежко въоръжение за Украйна. Той акцентира, че това " завършва печално ". „ Бундестагът утвърди доставката на тежко въоръжение за режима на Зеленски, съобщи Актуално.

Очевидно на немските законодатели не им дават покой лаврите на техните прародители, които през предишния век заседаваха в немския парламент под друго име. Това е печално за Народното събрание. Завършва печално “, написа Медведев.

По-рано 586 представители на Бундестага гласоподаваха за доставката на тежко въоръжение за Украйна, към 100 немски парламентаристи не бяха съгласни с тази самодейност, седем се въздържаха.

В края на април немският защитителен тръст Rheinmetall подаде заявка до немските управляващи за продажба на 88 танка Leopard 1A5 на Украйна, заяви Die Welt. Отбелязва се, че първата партида от 22 танка може да бъде изпратена в Киев в границите на няколко седмици. Останалата техника, в случай че тя бъде утвърдена, ще бъде доставена в Украйна до края на 2023 година

В материала се показва, че цената на използваните танкове Leopard 1A5 е към 115 милиона евро. На собствен ред представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че напомпването на Украйна и други страни със западни оръжия заплашва сигурността на континента.

„ Сама по себе си наклонността да се напомпва въоръжение, в това число тежко въоръжение, към Украйна и други страни, са дейности, които заплашват сигурността на континента, предизвикат неустойчивост “, съобщи Песков в коментар на изказванията на английския външен министър Лиз Тръс по отношение на това, че западните страни би трябвало да засилят военния капацитет освен на Киев, само че и на Молдова и Грузия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР