Заместник-председателят на комитета към Държавната дума на Русия (долната камара

...
Заместник-председателят на комитета към Държавната дума на Русия (долната камара
Коментари Харесай

Светска новина №1 от Русия! Разведената хубава прокурорка на Крим се омъжи за човек от силовите структури

Заместник-председателят на комитета към Държавната дума на Русия (долната камара на съветския парламент) по сигурността и противопоставяне на корупцията Наталия Поклонская се омъжи за ръководителя на службата на омбудсмана по правата на индивида Иван Соловьов. По информация на международните медии, сватбата се е състояла през миналите почивни дни в Крим.

Избраникът на 38-годишната Наталия Поклонская е 47-годишният омбудсман, заслужилият правист на Русия Иван Соловьов. В предишното той е работил в силовите структури - бил е старши следовател по изключително значимите каузи, управлявал е апарата на комитета към Държавната дума на Русия по сигурността и противопоставяне на корупцията, когато той е бил ръководен от Ирина Яровая. След това той се е трансферирал в службата на омбудсмана по правата на индивида.
Гости на празненството описаха, че " сватбата е била скромна, само че с усет ": участвали са сътрудници на Наталия Поклонская от Държавната дума, родственици, представители на силови структури.

Самата Поклонская е декларирала, че " към този момент не е подготвена да разяснява персоналния си живот ".

Мъжът на Поклонская е подобаващ деятел. Иван Соловьов има благодарствена грамота от президента на Русия, а също и почетно звание Заслужил правист на Русия. Освен това, той е награден с един медал и два медала от Руската православна черква.



Какво е известно за Иван Соловьов?

Иван Соловьов е на 47 години. Роден е в Москва, настоящ държавен консултант на Руската федерация от трети клас. Доктор на юридическите науки, член на научно-консултативния съвет на Следствения комитет (руската прокуратура) на Русия.

През 1993 година приключва Московският държавен Университет със компетентност " История ". През 1996 година приключва втора компетентност " Право ".

Кариерата на Соловьов стартира през 1995 година, когато той стартира работа в Управлението на Департамента на данъчната полиция за Москва. Работил е в оперативните и инспекторските подразделения.

След 4 години чиновникът се трансферира в централния уред на Федералната работа на данъчната полиция в Русия, заемайки поста старши следовател по изключително значими каузи на Следствената част на Главното следствено ръководство към Федералната работа на данъчната полиция на Русия.

През 2002 година той става шеф на отдела за дознания към ФСДП на Русия, по-късно - заместител шеф на Правното ръководство на ведомството.

През април 2003 година Соловьов се трансферира в Министерството на вътрешните работи на Русия. Там е назначен за шеф на ръководството за съдебно-правова отбрана.

През 2004 година заема длъжността шеф углавно-правното ръководство на министерството.

През 2010 година Соловьов е назначен за шеф на правния департамент на Министерство на вътрешните работи на Русия.

В службата на омбудсмана за отбрана на правата на индивида в Русия той идва през юли 2016 година, заемайки длъжността шеф Управлението за отбрана на правата на индивида. През октомври 2016 година Соловьов е нараснал до заместник-омбудсман по правата на индивида. Отговарял е за въпросите на интернационалното съдействие, взаимоотношението с медиите, правовото информиране, отбраната на човешките права при наказателно гонене, в местата за наложително задържане, отбрана на правата на пострадалите, а също и отбраната на политическите права. Само след година чиновникът е оглавил ведомството.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР