Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова заяви, че социалната мрежа

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова заяви, че социалната мрежа
Коментари Харесай

Според Еврокомисията Twitter е най-големият проводник на фалшиви новини

Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова съобщи, че обществената мрежа X, известна преди като Twitter, е най-големият източник на подправени вести, и прикани притежателя ѝ Елон Мъск да съблюдава законите на блока, ориентирани към битката с дезинформацията. В навечерието на идните избори Гугъл, TikTok, Microsoft и Meta също ще би трябвало да положат повече старания за справяне с дезинформацията. Според Европейски Съюз огромна част от подправените вести идват от Русия, която употребява обществените медии, с цел да води " война на пропагандата " против демокрацията.
Руската страна се е присъединила във войната посредством агитация, с цел да замърси нашето осведомително пространство. Това са полуистини и неистини, за да се сътвори подправен облик, че демокрацията не е по-добра от автокрацията. ЕКС е платформата с най-голямо съответствие на изявленията с дезинформация или дезинформация.
Вера Йоурова, заместник-председател на Европейската комисия

Заместник-председателят на Европейската комисия показа настояща информация за Кодекса на практиките за дезинформация на 27-те страни от блока през 2022 година Гугъл, TikTok, Microsoft и компанията майка на Фейсбук и Instagram Meta се причислиха към доброволния кодекс предходната година, само че Twitter отпадна, откакто Мъск купи платформата. Русия от своя страна се е насочила към западните платформи за обществени медии, откакто стегна цензурата след пълномащабното си навлизане в Украйна предходната година. Припомняме, че през март 2022 година Русия призна притежателя на Meta Марк Зукърбърг за отговорен за " екстремистка активност ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР