Заместник областният управител Ани Арутюнян участва в тържествата по повод

...
Заместник областният управител Ани Арутюнян участва в тържествата по повод
Коментари Харесай

Видин почете националния празник с поредица от тържества

Заместник регионалният шеф Ани Арутюнян взе участие в тържествата във връзка националния празник на България. Възпоменателните празнувания за отбелязване на 146-тата годишнина от подписването на Санстефанския кротичък контракт и Освобождението на страната ни от османско господство започнаха със заупокойна молитва пред паметника на румънските воини в с. Иново.

По-късно, от музей „ Конака “ към централния площад във Видин, където под звуците на националния химн бе повдигнат българският трикольор, п отегли празнично шествие .

Ани Арутюнян се включи в формалната гала и постави венец в памет на героите , починали в боевете през Руско-турската освободителна война пред паметника на „ Трети пехотен бдински полк “ .

„ С особена респект и поклонение, и през днешния ден 146 години по-късно, свеждаме глави пред героизма и саможертвата на безсмъртните ни национални герои, които с цената на живота си, почтено проляха кръвта си за Отечеството и извоюваха тъй-бленуваната независимост. Да бъдем горди с историята си! Да бъдем образец за родолюбие, да обичаме и тачим България! Да пазим заветите на предците ни, да отекнат те във времето завинаги! “

По традиция празникът продължи с тематична историческа възстановка за Освобождението на Видин , с присъединяване на членове и доброволци на Сдружение за запазване на националните обичаи „ Бдинци “.

С вход свободен са през днешния ден музейните обекти на Регионалния исторически музей във Видин.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР