Заместник-министърът на вътрешните работи Николай Николов посети квартал Раковица в

...
Заместник-министърът на вътрешните работи Николай Николов посети квартал Раковица в
Коментари Харесай

Николай Николов в Берковица: Щетите по инфраструктурата са големи

Заместник-министърът на вътрешните работи Николай Николов посети квартал " Раковица " в Берковица и огледа провалите от поройния дъжд през вчерашния ден, когато за 20 минути паднаха над 20 литра на квадратен метър.

Той даде добра оценка на реакцията на локалната власт, която е отпушила бързо запушалка на река Раковишка и е предотвратила по-голямо злополучие.

Николов съобщи, че вредите по инфраструктурата са огромни, само че е радостно, че няма починали и потърпевши хора.

Заместник-министърът съобщи, че следва доста работа за превъзмогване на спешната обстановка в околните дни и още повече работа за правене на планове и кандидатстване пред Междуведомствената комисия по бедствия и повреди към Министерския съвет.

Припомняме, че Община Берковица разгласи отчасти бедствено състояние за квартал „ Раковица ” и за прилежащото село Бързия след потопа. А служебният вицепремиер и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров съобщи, че Екипите на Министерството на труда и обществената политика, в частност Агенцията за обществено подкрепяне, ще окажат нужната поддръжка за всеки, който е потърпевш от наводнението.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР