На 30-а поред годишна церемония за награждаване на изявени студенти,

...
На 30-а поред годишна церемония за награждаване на изявени студенти,
Коментари Харесай

Мария Александрова, български застъпник към УНИЦЕФ, е носител на президентския медал на АУБ - най-голямото отличие на университета

На 30-а подред годишна гала за награждаване на изявени студенти, която се организира в събота, Американският университет в България (АУБ) отличи своите най-хубави студенти. Церемонията, известна като Honors Convocation, се организира в спектакъл „ Д-р Карл Джераси ", където бяха наградени над 60 студенти за своите университетски и извънкласни триумфи, както и 7 преподаватели за приноса им в просветителната сфера.

Най-голямото самопризнание на Honors Convocation е президентският орден. Тази година той бе връчен на Мария Александрова, български покровител за приобщаващо обучение, която следва да се дипломира с две специалности - „ Политически науки и интернационалните връзки " и „ Журналистика и всеобщи връзки ", както и две подспециалности „ Европеистика " и „ Психология ".

„ Нямам думи да опиша какво значи за мен тази изключителна чест ", сподели Мария. „ Отвъд горда съм, че съставлявам освен себе си, само че и невероятния випуск 2024. Всичко, което остава да кажа, е благодаря! На майка ми, Зорница Босилкова, без която нямаше да се дипломирам. На президента на АУБ, доктор Марги Енсайн, за това самопризнание. За моите невероятни професори - те са прекалено много, с цел да ги посочвам и това нямаше да се случи без тяхната поддръжка и насоки. Към чиновниците на АУБ - ние сме нищо без вас! Не на последно място, благодаря на УНИЦЕФ България и прелестния екип за непоколебимата поддръжка от първия ден! "

Отвъд университетските среди, Мария е буен бранител на обществената смяна. Тя е служила в Youth Sounding Board, основан от Генерална дирекция за интернационалните партньорства на Европейската комисия, и продължава да дава забележителен принос като покровител към УНИЦЕФ България за приобщаващо обучение. Работата й като съветник по обществени медии за U-Report България и напъните й за покровителство завоюваха самопризнание както на локално, по този начин и на интернационално равнище. Като първият човек с физически увреждания в България, положил изпита на Кеймбридж за британски език, тя проправи пътя за други и пази наличното обучение.

Като самопризнание за изключителния й принос, Мария получи цялостна стипендия за АУБ, обилно предоставена от фамилията на починалия доктор проф. Лъчезар Цоцорков.

Отличниците на магистърската стратегия за управителни фрагменти (EMBA) към АУБ са Илиян Стоянов, специалист „ Европейска интеграция " в Тонус 21, и Свилена Вълчева, началник отдел " Отговорна игра, регулации и правни връзки " в Entain.

На церемонията Honors Convocation в АУБ десетки студенти бяха наградени за високи университетски триумфи в разнообразни области: осведомителни системи, компютърни науки и софтуерно инженерство, математика и естествени науки, стопанска система, бизнес администрация, политически науки и интернационалните връзки, европеистика, публицистика и всеобщи връзки, литература, логика на психиката, модерни езици, кино изкуство и музика.

Университетът връчи оценки и на най-изявените преподаватели, които поддържат студентите в устрема им към изява и в подготовката за кариерното им развиване. Сред тях бяха присъдени и звания професор емеритус на проф. Евелина Келбечева, проф. Орлин Стойчев и проф. Александър Ганчев (посмъртно).

„ Успехът на студентите е повода за същстествуването (raison d`être) на нашия университет, " показа доктор Джей Ди Минингер, първи зам.-ректор по университетските въпроси на АУБ. „ Упоритата работа и достиженията на студентите отразяват уговорката на АУБ да притегля, оформя и образова мислещи жители и изключителни хора. Ние, преподавателите и чиновниците, посвещаваме работата си на основаването на благоприятни условия, които поддържат триумфа на студентите, и сме въодушевени от техните желания и достижения. На студентите, приети тук довечера, изричам поздравления! А на всички наши студенти споделям: ние приветстваме достиженията ви и с неспокойствие чакаме светлото ви бъдеще ", добави той.

По време на събитието АУБ връчи награди и за забележителни достижения отвън сферата на университетските области през миналата година - гражданска ангажираност, водачество, изкуство и спорт. Церемонията приключи с химна на студентите Gaudeamus igitur, изпълнен от присъстващите дружно с хора на университета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР