Заместник министърът на външните работи Георг Георгиев увери, че няма

...
Заместник министърът на външните работи Георг Георгиев увери, че няма
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Няма никакъв дипломатически скандал с Иран

Заместник министърът на външните работи Георг Георгиев увери, че няма никакъв дипломатически скандал с Иран по отношение на смяната на маршрута на българския държавен аероплан.

Полетът на Министър ръководителя Бойко Борисов не е бил отклоняван или ескортиран от военни ирански самолети. По думите на заместник-министъра не е имало каквато и да било нападателна намеса. „ Летателният маршрут е бил изменен, минало се е през друга страна, а не през в началото плануванаъа ”, изясни той пред БТВ.

" Днес във Външно министерство бяха подхванати ограничения. Извикан е краткотрайно ръководещият иранското посолство в София, разговаряно е с него. Все още следва доуточняване на обстановката, с цел да може да се създадат някакви заключения ”, сподели още заместник-министърът. По думите му всичко по подготовката на пътуването на държавната делегация е изпълнено.

Междувременно стана ясно, че иранския посланик е изразил надълбоко страдание във връзка със случая и е уверил, че става дума за техническо неразбирателство.

За обстановката в Бали и опасността от изригването на вулкан на острова Георгиев уточни, че няма потърпевши или бедстващи български жители. " 50 души са се свързали с консула, като всички са добре ", сподели той и добави, че от страна на управляващите има проведен спешен щаб особено за жители на Европейски Съюз.

" След отпадането на визите за Канада от 1 декември ще може да се пътува единствено с паспорт, като престоя може да бъде до 6 месеца по преценка на управляващите ", сподели още Георгиев и посъветва всички българи които имат желание да пътуват да се записват на системата за уведомяване на Министерство на външните работи " Пътувам за ".

" Така ще помогнете на съответното посолство при рецесия да се свърже с Вас и ще ви даде по-добра помощ при пораждане на проблем ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР