Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев разговаря с временно управляващия

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев разговаря с временно управляващия
Коментари Харесай

Сформиран е кризисен щаб в българското посолство в Атина заради пожарите

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев беседва с краткотрайно ръководещия българското посолство в Атина Веселин Иванов във връзка със обстановката с пожарите, вилнеещи на територията на Гърция, оповестиха от Министерство на външните работи.

 © Българска телеграфна агенция
По предписание на заместник-министъра в дипломатическата ни задача е образуван спешен щаб, който ще бъде разполагаем на българските жители, пътуващи или пребиваващи в Гърция.

Открита е гореща телефонна линия, на която нашите сънародници могат да потърсят подпомагане, при положение на нужда:
+30 6937 096 220
До момента няма български жители, които да са търсили помощ от посолството ни в Гърция, няма и данни за наранени или бедстващи наши сънародници в резултат на пожарите.
 Министерство на външните работи: Няма наранени българи при огромните горски пожари край Атина Министерство на външните работи: Няма наранени българи при огромните горски пожари край Атина
По информация на българското посолство в Атина огромен пожар е избухнал в горска повърхност в регион Кинета, Атика, Гърция. Димът в региона е доста гъст, което...

По информация на дипломатическата ни задача огромен пожар бушува в региона на Кинета, Атика. Остава затворен за придвижване пътният сектор Атина - Коринт от 39 до 57 км. Образували са се километрични опашки от коли, като транспортните средства, спрели в спешната лента, затрудняват прекосяването на пожарните коли.

Общественият превоз в региона не действа.

Нов пожар е избухнал в 17,00 ч локално време в кв. Пендели, Атина.

Пожарът в региона на град Ханя, остров Крит, продължава да бушува. В разследване на огъня е прекратено придвижването на транспортни средства в част от националния път Ханя-Ретимно, където също се образували опашки от коли.

Във връзка с усложнената конюнктура министерството на външните работи предлага на българските жители, пътуващи или пребиваващи в регионите на пожарите, да се осведомят авансово за настоящата обстановка и да заобикалят засегнатите от огнената буря места. Призоваваме българските жители да следват прецизно напътствията на локалните управляващи, в това число и възбраната за придвижване на транспортни средства в избрани пътни сектори, с цел да не бъде затруднявана работата на управляващите по потушаване на пожарите.

Посолството на Република България в Гърция остава в непрекъснат контакт с локалните управляващи и следи развиването на ситуацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР