Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще открие

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще открие
Коментари Харесай

Зам.-министър Зорница Русинова ще открие детска градина в Сливен

Заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова ще открие нова детска градина за 150 деца в ромския квартал "Надежда " в гр. Сливен. На събитието ще участва Н. Пр. Мюриел Берсе Коен, дипломат на Швейцария в България.

Изграждането на детската градина е на стойност 1 642 344 швейцарски франка, като община Сливен е съдействала с спомагателни 10% от сумата за инфраструктурните действия по плана. По-голямата част от средствата са отпуснати по Програма ЗОВ (Здраве и обучение за всички), която е част от Тематичен фонд „ Насърчаване на общественото включване на роми и други уязвими групи “ към Българо-швейцарската стратегия за съдействие. Програмата поддържа шест интегрирани плана в общините Бургас, Сливен, Русе, Монтана, Пловдив и Шумен.

Детското заведение е основано по интегриран план за обществено включване на роми и други уязвими групи в гр. Сливен и се извършва в ромския квартал ”Надежда”. Това е регион с редица предпоставки за обществена изолация заради неналичието на детска градина, учебно заведение, болница и читалище. Детската градина в Сливен ще разполага с медицински кабинети за общопрактикуващи доктор и АГ кабинет. Изградена е и зала за културни действия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР