Заместник -министърът на транспорта Николай Найденов коментира в Денят започва

...
Заместник -министърът на транспорта Николай Найденов коментира в Денят започва
Коментари Харесай

Найденов: Хората не трябва да се притесняват от отпадането на редовните психотестове за шофьорите в обществения транспорт

Заместник -министърът на превоза Николай Найденов разяснява в " Денят стартира " отпадането на условието за периодически психотестове при водачите в публичния превоз.

" Служебното държавно управление възвърне разговора с сектора и когато има насъбрани моменти, които са позитивни практики и не постановат законова смяна, се започнаха дейности в тази посока. Няма по какъв начин положителната процедура да съществува по света, а водачите ни да са в по-различни дискриминационни условия по отношение на сътрудниците им от Европейски Съюз. Хората не би трябвало да бъдат обезпокоени във връзка с това условие. ", съобщи той.

Той подсети, че има случаи, при които условието за психотест остава - при шофиране след приложимост на алкохол, повторни нарушавания и отнемане от точки. Освен това лекарят, който прави другите прегледи на лидера, при подозрение в тази посока, също може да го насочи спомагателни проби.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР