Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова свика Национално съвещание, на което

...
Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова свика Национално съвещание, на което
Коментари Харесай

Зам.министър Мария Павлова проведе Национално съвещание с началниците на затвори и арести

Заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова свика Национално заседание, на което участваха професионалното управление на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ", всички 12 началници на затвори и ръководителите на 7-те Областни служби „ Изпълнение на наказванията ", които управляват секторите „ Арести " и „ Пробация ".

Пред заместник-министър Павлова бе показано настоящото положение в местата за отнемане от независимост и пробационните служби, като бяха посочени дилемите пред всяка конструкция в кратковременен проект. Фокус бе подложен върху кадровото застраховане и реализирането на инфраструктурните планове за възстановяване на изискванията за лишените от независимост и за надзорно-охранителния състав.
Сред поставените проблеми пред отрасловия заместник-министър бе организацията по места на здравното обслужване на лишените от независимост и кадровият недостиг на лекари и дентални експерти. Липсата на задоволително медицинския личен състав /лекари, фелдшери, медицински сестри и др./ е от народен мащаб, като администрацията се пробва да компенсира дефицита на фрагменти, предприемайки разнообразни действия. В тази връзка Мария Павлова разпореди да бъде направен систематизиран отчет за цялата система, с вероятни разновидности за решение. След показване на цялостната информация ще бъде инициирана среща с Министерството на здравеопазването по казуса.

Беше докладвана и настоящата конюнктура по акцията за имунизирането на лишените от независимост. До сегашния миг са извършени имунизационни мероприятия в съвсем всички затвори и арести, като имунизирани са общо 632 лишени от независимост или арестувани под стража.
Заместник-министър Павлова организира и съвещание с Управителния съвет на Държавно дружество „ Фонд затворно дело ". Тя разпореди дирекция „ Съвет по законодателство " при министерството да изготви в период до 1 юни 2021 година мнение по отношение на статута на предприятието, обезпечаващо трудовата претовареност на пандизчиите и преструктурирането му.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР