Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр говори в понеделник

...
Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр говори в понеделник
Коментари Харесай

Украйна: За седмица сме освободили 16 кв. км територия

Заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр приказва в понеделник за хода на контранастъплението на украинските войски. По думите й доста нахлуване на Въоръжените сили на Украйна се следи на южния фронт и в Бахмутското направление , цитира думите й Руската работа на Би Би Си.

В ефира на общонационалния телемаратон Маляр сподели, че за цялото време на контранастъплението в южната част на страната въоръжените сили на Украйна са освободени повече от 192 квадратни километра територии , от които към 12 квадратни километра предходната седмица.

Още 4 квадратни километра украинските войски съумяха да отвоюват от врага през миналата седмица в региона на Бахмут. Общо при настъплението там са освободени към 35 кв.м. км територия.

В момента се водят дейни боеве в няколко региона в посока Мелитопол и Бердянск, сподели зам.-министърът. Ключовите борби не престават в региона на Клешчеевка, Андреевка и Курдюмовка.

Според анализатори от Американския институт за проучване на войната (ISW), в това число край Бахмут, в западната част на Донецка област и край крайбрежията на Днепър в Запорожка област.
 Украйна пуснала 11 дрона към Крим тази нощ
Украйна пуснала 11 дрона към Крим тази нощ

Има попадение в склад за муниции в региона на Джанкой
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР