Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева откри 20-ата международна

...
Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева откри 20-ата международна
Коментари Харесай

Честваха 20-години на Академичната общност по компютърни системи в Русе

Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева откри 20-ата интернационална конференция по компютърни системи и технологии " CompSysTech " в Русенския университет. С форума се отбелязва и 20-годишнината на Академичната общественост по компютърни системи и осведомителни технологии, в която членуват повече от 60 компютърноориентирани катедри и институти от цялата страна.

Една от тематиките на конференцията е обвързвана с главните задания на цифровата промяна на образованието.

Карина Ангелиева разяснява, че цифровата промяна би трябвало да помогне за по-приобщаващо общество. Например, по какъв начин да използваме новите технологии и цифровизацията, тъй че да изравним общественото ниво сред районите в България.

Според заместник-министъра във връзка с образованието и науката цифровата промяна има потребност да бъде премислена освен от позиция на това по какъв начин да се основат виртуални класни стаи, с цел да е по-интересно образованието, само че и по какъв начин да разберем какво е нейното влияние върху нашето схващане за живота, обществото, обществената връзка, другарството, тъй като стартира последователно да навлиза и изкуственият разсъдък.

По думите й с тематиката за изкуствения разсъдък се спекулира доста. Според Ангелиева в действителност той не е толкоз навлязъл, колкото се приказва. Тепърва има доста работа в това отношение.

Ангелиева разяснява още, че Русенският университет е водач в цифровата промяна. Във висшето учебно заведение има също отлична съгласуваност сред управлението и самите преподаватели, има съвременна база, налице е и интернационализацията - основани мрежи със света.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР