Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов взе участие в

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов взе участие в
Коментари Харесай

Заместник-министър Николай Павлов участва в дискусия „Спортът е свобода“

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов взе присъединяване в откриващата кръгла маса-дискусия на плана „ Спортът е независимост “, проведен от съдружие „ Екопрограма “. Основната му цел е да предизвика младежите, да ги притегли в идеята за превъзмогване на зависимостите и да ги насърчи да спортуват.

Дискусията се реализира с финансовото подпомагане на Министерството на младежта и спорта, по Програма за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта за 2019 година

На събитието участваха кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова, ръководителят на Сдружение „ Екопрограма “ Борис Ангелов, публицисти, възпитаници и спортисти.

Николай Павлов прикани присъстващите да бъдат дейни и ги срещна с Националната стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а. „ Това е една нова стратегия, която има за цел да насърчи здравословния метод на живот измежду младежите и битката с другите зависимости по отношение на наркотични субстанции, обществени мрежи и цифрови устройства, експанзия “, сподели зам.-министърът. Той добави, че за трета поредна година ММС финансира планови оферти като обезпечените средства са в размер на 2 000 000 лв.. Миналата година по тази стратегия са осъществени 42 плана с 24 сходни начинания, като над 10 000 младежи на България са въвлечени в тях.

Кметът на София Йорданка Фандъкова благодари на уредниците и на ММС за поддръжката на децата в битката със зависимостите и акцентира, че спортът е главната предварителна защита за справяне с тях.

В дискусионната част децата зададоха голям брой въпроси, като засегнаха тематики, свързани с наркотичните и захарните зависимости, дигитализацията,
хазартът и допингът.

През 2018 година сдружението осъществя сполучливо план „ НЯМА ДОБРА ДРОГА, фокусиран върху предварителната защита против опиатите, а тази година планът е надграден като продължаващ разговор с младежите за алкохолната взаимозависимост, пристрастяването към нездравословни храни, дигитализацията, хазартната взаимозависимост и др.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР