Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова проведе

...
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова проведе
Коментари Харесай

Николова запозна ОССЕ с подготовката на вота

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова организира работна среща с Корийн Йонкър, началник на задачата за наблюдаване на парламентарните избори 2021 в България на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) и с Марсел Надж, член на задачата.

Вицепремиерът Марияна Николова срещна представителите на ОССЕ с координиращата функционалност на администрацията на Министерския съвет и подхванатите до този миг ограничения по организацията на изборния развой.

Като най-голямо предизвикателство тя уточни провеждането им за първи път в епидемиологична конюнктура и нуждата да бъде обезпечена оптималната отбрана както в местата за гласоподаване и на членовете на изборните комисии, по този начин и на жителите, които ще упражнят своето право на избор.

Марияна Николова увери представителите на ОССЕ, че Министерството на здравеопазването е осигурило всички нужни защитни и дезинфекционни средства за изборния ден. Разписан е и транспортен проект, по който ще бъдат осъществени доставките на изборните бумаги по райони и зад граница.

По отношение на сертификацията на машините за гласуването, вицепремиерът изясни, че Изборният кодекс ясно показва сертифициращите органи в Република България и това са Държавна организация " Електронно ръководство " взаимно с Българския институт за стандартизация и Българския институт по метрология.

Вицепремиерът Марияна Николова съобщи, че ще упорства да бъде оповестен оптимално обстоен отчет, като се вземат поради рестриктивните мерки за сигурност и интелектуална благосъстоятелност.

„ Докладът е нужен да убеди хората в достоверността и надеждността на машините за гласоподаване. В обществото не би трябвало да остава подозрение за качеството и сигурността на машинното гласоподаване “, съобщи вицепремиерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР