Заместник-кметът по спорт на Община Пловдив Георги Титюков направи първия

...
Заместник-кметът по спорт на Община Пловдив Георги Титюков направи първия
Коментари Харесай

Георги Титюков направи първия ход на шахматен мемориал СНИМК...

Заместник-кметът по спорт на Община Пловдив Георги Титюков направи първия ход на шахматния мемориал „ Георги Трингов “, който отбелязва своето 43-то издание. Преди началото на надпреварата с едноминутно безмълвие бе почетена паметта на Харалампи Ванев, дълготраен ръководител на УС на шахматен клуб „ Локомотив “ и уредник на конкуренцията.



В тазгодишното съревнование вземат участие 7 гросмайстори и 8 интернационалните майстори, което го прави извънредно мощно. Мемориалът се явява и генерална подготовка преди шампионата за Световната купа в Сочи, в който ще вземат участие редица изтъкнати български шахматисти.



„ Поздравявам ви с добре пристигнали в нашия град, както от свое име, по този начин и от името на кмета Здравко Димитров. Пловдив ви посреща горещо – и в директния, и в преносния смисъл на тази дума и съм сигурен, че и борбите ще са оспорвани и горещи. Желая на всички триумф и дано след 7 дни най-силните от вас да се поздравят с триумф “, означи в приветствието си Георги Титюков, след което изигра хода е2-е4 на първа дъска. Там младата и надарена представителка на „ Ан Пасан “ Диляна Иванова се изправи против гросмайстор Момчил Николов от Добрич, един от участниците в Световната купа.



Турнирът продължава до 8 август, като ще се играе по „ швейцарската “ система.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР