Заместник-кметът на община Сопот Николай Новаков беше осъден на последна

...
Заместник-кметът на община Сопот Николай Новаков беше осъден на последна
Коментари Харесай

Осъдиха зам.-кмета на Сопот |

Заместник-кметът на община Сопот Николай Новаков беше наказан на последна инстанция по наказателно дело от частен темперамент.

Делото против Новаков - някогашен заместник-министър на туризма в Министерството на стопанската система, а в този момент президент на Европейската Лига за Икономическо Сътрудничество.

След като една година делото не тръгваше в Районния съд в Карлово, а съдиите си даваха отказ, то най-накрая беше трансферирано в Районния съд в София.

На първа инстанция Новаков беше оневинен. Тричленен състав на Софийски градски съд обаче единомислещо реши, че Новаков е отговорен и го осъди по член 148, вр. член 147 Наказателен кодекс, които плануват до 3 години затвор. Но съгласно член 78а от Наказателен кодекс, присъдите до 3 години отнемане от независимост могат да бъдат заменяни с санкция, каквато съдът му е и наложил.

Съдът признава подсъдимия Николай Петков Новаков за отговорен в това, че на 13.10.2017 година, посредством телевизионна медия, в предаване излъчено по " Канал 3 “ на тематика " Как на земеделска земя се начислява налог боклук и се трансформира в индустриална зона ", в качеството си на длъжностно лице - заместник-кмет на община Сопот, във връзка осъществяване на службата си, обществено разгласил позорно събитие ". Новаков твърдеше, че Бранимир Ботев има непогасени данъчни отговорности към община Сопот, което е погрешно.

Съдът му постанова и санкция от 1000 лева, плюс всички разходи и такси по делото. Така Новаков трябва да заплати над 4000 лева без лихвите.

Решението на магистратите е дефинитивно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР