Заместник главният прокурор: Говорим за човешка грешка„Един от основните акценти

...
Заместник главният прокурор: Говорим за човешка грешка„Един от основните акценти
Коментари Харесай

Човешка грешка е в основата на катастрофата на пътя Русе - Велико Търново

Заместник основният прокурор: Говорим за човешка неточност

„ Един от главните акценти в следствието беше да изясним кой точно от двамата водачи е карал. Този въпрос е изчистен, обяснен по безспорен метод и към сегашния миг водачът, който е карал рейса и е провокирал злополуката, е притеглен като обвинен. При това състояние приказваме не за какви са аргументите, а за за човешка неточност ".

Това сподели от от пловдивското село Рогош заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов във връзка арестувания водач за злополуката на пътя Велико Търново - Русе, съобщи

Тежкият случай взе 4 жертви в събота - двама мъже и две дами.

По-рано в неделя на брифинг в Окръжна прокуратура Велико Търново бе оповестено, че е повдигнато обвиняване на водача на авариралия румънски рейс.

Шофьорът, който го е управлявал, е турски жител. Привлечен е по обвинявания за нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, че не е направлявал МПС-то, което ръководи и за превишена скорост.

“Предвид, че е той непознат жител има възможност да се укрие, по тази причина ще желаяме от съда мярка “задържане под стража”, разясни прокурор Илиян Благоев.

Той отхвърли да разяснява какви доказателства има прокуратурата против водача, който е турски жител, тъй като те “са следствена тайна”.

“На този стадий не се ревизира положението на пътната настилка”, сподели следователят от Национална следствена служба Бранимира Вергова. Тя отхвърли то да е причина за произшествието.

Вторият водач, който също беше арестуван за 24 часа, е освободен. Няма данни за покачване на обвиняване и на водача на паркирания отвън пътното платно лек автомобил, обявиха проверяващите.

От брифинга на прокуратурата стана ясно още, че петимата румънски жители, за които прилежащата страна изпрати медицински хеликоптери, с цел да ги транспортира в Румъния не са разпитани.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР