Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, шеф на Националната следствена служба, е

...
Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, шеф на Националната следствена служба, е
Коментари Харесай

Боби даде Гешо на прокурор!

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, началник на Националната следствена работа, е подал сигнал против основния прокурор Иван Гешев, оповестиха от Софийската градска прокуратура, представени от Нова телевизия.

В сигнала се съдържат обвинявания за три закононарушения, осъществени от Гешев, оповестяват още от СГП.

Те са:

осъществен противозаконен запис на телефонен диалог с члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев;

оказване на въздействие на наблюдаващия прокурор по делото на „ Барселонагейт ”;

заграбване и длъжностно закононарушение на вила в Боровец.

По последния проблем на конференцията си в понеделник Сарафов съобщи:

Това е по този начин наречената Вила на регентите, в която са снимани подиуми от кино лентата „ Тютюн ”. Тя все още е почивна база на чиновници от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, защото господин Гешев я е приватизирал за лично прилагане. Г-н Гешев явно счита, че има институцията прокуратура като своя персонална благосъстоятелност.

Припомняме, че през вчерашния ден в 10 сутринта на нарочна персконференция Гешев изиска от Сарафов непринудено да попаде оставка или през днешния ден щял да внесе такова искане във Висш съдебен съвет.

Към момента такова искане във Висш съдебен съвет няма, само че пък от през днешния ден там тече 7-дневен период, в който Висшият правосъден съвет би трябвало да се произнесе по искане за премахване на основния прокурор.

Часове след конференцията на Гешев, заместникът му излезе с контрапресконференция, в която разгласи, че се опасява да не бъде погубен по поръчка на началника си и изиска защита, която към този момент му е назначена.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР