Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд потвърди, че в Украйна

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд потвърди, че в Украйна
Коментари Харесай

Виктория Нюланд: В Украйна има биологични лаборатории

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд удостовери, че в Украйна има уреди за биологични проучвания.

Тя приказва на чуване в американския сенат, като бе запитана от сенатора републиканец Марк Рубио дали Киев има химически и биологични оръжия.

" В Украйна има уреди за биологични проучвания. Всъщност сме много обезпокоени, че съветската войска може да поеме надзор върху тях. Затова работим с украинците, с цел да предотвратим попадането на тези материали в ръцете на съветските сили ", дава отговор Нюланд на въпроса дали в Украйна има биологично оръжие.

" Сигурен съм, че сте наясно, че съветските пропагандни групи пускат всевъзможен тип информация за това по какъв начин са разкрили скрит план на украинците за приложимост на биологично оръжие в страната в координацията с НАТО. Ако има случай или офанзива с биологично или химическо оръжие вътре в Украйна, имате ли подозрение, че 100 % руснаците ще стоят зад това? ", продължава диалога по тематиката Рубио.

Нюланд декларира, че в случай че се случи приложимост на биологични оръжия, то сигурно отговорни ще са руснаците.



Преди няколко дни Москва публично разгласи, че се е сдобила с документи, потвърждаващи създаването на биологични оръжия в Украйна.

" В хода на специфичната военна интервенция бяха разкрити обстоятелства за незабавно пречистване от режима в Киев на следи от изпълнявана в Украйна военнобиологична стратегия, финансирана от Министерството на защитата на Съединени американски щати ", обявиха от съветското министерство на защитата.

Според информацията биологични центрове в Лвов са работели с патогени на чума, антракс и бруцелоза, а в Харков и Полтава - с патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия.

Според съветските сили най-голямото терзание е обвързвано с така наречен " етническо биооръжие ".

" Под претекст за битка с Сovid, Украйна е изпратила на Съединените щати хиляди серумни проби от пациенти, най-вече на тези, принадлежащи към " славянската етническа група ", съобщи Игор Кирилов, шеф на силите за радиационна, химическа и биологична защита на въоръжените сили на РФ.

Китай публично изиска Съединени американски щати да внесе изясненост по обвиняванията за поддръжката им в създаването на биооръжия в Украйна.

" Военнобиологичните стратегии на Съединени американски щати в Украйна могат да бъдат върхът на айсберга. Под претекст за съдействие за намаляването на биологическите опасности в областта на сигурността и отбраната на международното здраве, Вашингтон управлява 336 лаборатории в 30 страни по света ", сподели представителят на Външното министерство на Китай Джао Лидзиен.

" Съединени американски щати, като страна, която разполага с най-вече информация за тези лаборатории, би трябвало, колкото може, по-бързо, да разкрие съществуващите данни, включително съхраняваните в тях вируси и другите проучвания с тях ", сподели китайският посланик на конференция.

Виктория Нюланд стана известна през 2014 година, когато се оказа в епицентъра на Евромайдана в Украйна. По време на диалог с американския дипломат в Киев, за по отношение на помощта и насоките към новите управляващи, тя декларира " Майната му на Европейския съюз ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР