Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман каза, че все още

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман каза, че все още
Коментари Харесай

Преговорите между Русия и САЩ не доведоха до резултат

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман сподели, че към момента не се знае дали Русия е подготвена да деескалира напрежението с Украйна след всеобщото струпване на съветски войски покрай границата, предаде Си Ен Ен.

Шърман се срещна с съветския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков в понеделник в първата от трите срещи, планувани за тази седмица, отдадени на потушаването на напрежението сред Русия и Украйна. Тя сподели пред кореспонденти, че диалозите са били " откровени ", само че че е прекомерно рано да се каже дали Кремъл има желание да се отдръпна от границата с Украйна. ``Ще забележим в бъдеще дали Русия схваща, че най-хубавият метод да поддържа дипломацията е да понижи това напрежение``, сподели Шърман.

Преговорите, които се организираха в понеделник в Женева, Швейцария, се реализираха след месеци на напрежение покрай границата сред Украйна и Русия, където са се събрали над 100 000 съветски бойци.

Рябков сподели пред кореспонденти след срещата, че макар опасенията на Съединени американски щати по отношение на натрупването на съветски войски по украинската граница, Москва няма желание да подхваща военни дейности. ``Обяснихме на нашите сътрудници, че нямаме проекти за атака``, сподели той. ``Всички тренировки на войските се правят на нашата територия и няма причина да се опасяваме от увеличение на напрежението``, сподели той. Рябков дефинира диалозите като ``делови`` и ``професионални``, но каза, че не е реализиран прогрес относно НАТО, като повтори настояванията на Русия за " стоманени " гаранции, че НАТО в никакъв случай няма да одобри Украйна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР