Замърсяването с пластмаса е един от най-сериозните екологични проблеми в

...
Замърсяването с пластмаса е един от най-сериозните екологични проблеми в
Коментари Харесай

Денят на Земята е посветен на проблема с пластмасата

Замърсяването с пластмаса е един от най-сериозните екологични проблеми сега, а научните проучвания към момента откриват какви са мащабите и резултатът от това замърсяване. Пластмасовите боклуци заливат океаните, разпадат се до дребни частици в моретата, убиват животните, навлизат в хранителната верига засягат здравето ни.

Днешният Ден на Земята тази година е отдаден точно на този проблем.

Целта на тазгодишното събитие е да въодушеви за смяна в държанието на хората при използването на пластмасите. На уеб страницата на самодейността е оповестена информация, която да помогне на жителите да схванат какви количества пластмаса употребяват и по какъв начин могат да избегнат несъразмерната й приложимост.

Тазгодишната тематика " Свят без замърсяване с пластмаси " е определена, с цел да насочи вниманието към цялостна смяна на настройката и отношението към пластмасите. Стремежът е доста понижаване на замърсяването с пластмаси и увеличение на напъните за унищожаване на пластмасите за еднократна приложимост в международен мащаб.

 Денят на Земята е отдаден на казуса с пластмасата
© Министерство на околната среда и водите

Изработване на предмети от пластмасови боклуци, зелена класна стая, засаждане на фиданки, състезания за картички, рисунки, есета, свързани с тематиката за Земята, са част от самодейностите, с които Министерство на околната среда и водите, посредством своите районни структури отбелязва Деня на Земята.

Денят на Земята за 2018 година ще бъде отразено с над 2,5 милиарда " зелени " начинания по целия свят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР