Замърсяването на въздуха убива по 600 000 деца на година

...
Замърсяването на въздуха убива по 600 000 деца на година
Коментари Харесай

Замърсеният въздух убива 600 000 деца на година

Замърсяването на въздуха убива по 600 000 деца на година и предизвиква признаци като разстройство на интелекта, затлъстяване, инфекции на ушите и други, сигнализират от Световната здравна организация, представени от " Ройтерс ".

Родителите би трябвало да заобикалят замърсяване на въздуха в семействата посредством потребление на по-екологично чисти енергийни източници при готвене и отопление, а също по този начин да не пушат цигари . Но също по този начин родители би трябвало да притискат политиците да работят за чиста околна среда, акцентират специалистите на СЗО.

 Консуматорите
Консуматорите " опоскват " бъдещето на хората и живота на планетата

Свръхексплоатация на естествените запаси от човечеството

" Замърсяването на въздуха трови милиони деца и унищожава живота им ", акцентират от организацията. Най-засегнати са огромни елементи от Азия, Африка и Латинска Америка.

Това е непростимо. Всяко дете би трябвало да има опция да диша чист въздух, с цел да може да пораства и да разгърне цялостния си капацитет, добавя се още в отчета " Предпишете чист въздух ", който обобщава последните научни проучвания за резултата на замърсяването на въздуха върху децата.

Засегнати са към 93% от децата по света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР