Замърсените от Дизелгейт германски автомобилни компании добавиха днес към минусите

...
Замърсените от Дизелгейт германски автомобилни компании добавиха днес към минусите
Коментари Харесай

ЕК глоби BMW, VW и Daimler с 875 млн. евро за нова дизелова измама

Замърсените от " Дизелгейт " немски автомобилни компании прибавиха през днешния ден към минусите си санкция от Европейската комисия за 875 млн. евро, тъй като се наговорили в картел да отбиват натиска за по-екологични коли. Заместник-председателката на Европейска комисия Маргрете Вестагер (Дания) разгласи глобата, която се отнася до съгласувани дейности сред БМВ, Даймлер (Мерцедес) и концерна Фолксваген, който включва също Ауди и Порше.

" Кръгът на петицата ", както бе наименуван, уговорил на механически срещи през интервала 2009-2014 година да не ползва най-новите технологии за понижаване на емисиите азотен окис от дизеловите коли. Ставало дума за нов вид филтри, които към този момент били налични. Най-голяма е виновността на Фолксваген, който ще заплати 502 млн. евро. Глобата на БМВ е 373 млн. евро, а Даймлер се измъкна от финансова глоба, тъй като пръв алармира за съществуването на картел.

Еврокомисията подсети, че картелите в Европейски Съюз са неразрешени освен при договаряне на цените, само че и на други параметри, които пречат на конкуренцията. Позволено е единствено договаряне на общи стандарти, които не вредят на екологията, сигурността, трайността на стоките и прочие

 

decide whether to appeal, according to a statement.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР