СподелиОчаква се днес да бъде последното заседание на 49 -то

...
СподелиОчаква се днес да бъде последното заседание на 49 -то
Коментари Харесай

Последно заседание на 49-ото Народно събрание

Сподели
Очаква се през днешния ден да бъде последното съвещание на 49 -то Народно заседание. Депутатите ще обсъдят на второ гласоподаване промени в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България. Това планува първа точка от дневния ред за петък, оповестен на интернет страницата на Народното събрание.

С измененията се обезпечават по-високи заплати за военнослужещите от идната година. В края на предходната седмица поправките бяха утвърдени в пленарната зала на първо четене и плануват от 1 януари 2025 година възнагражденията на военнослужещите да се покачат приблизително с 30% при опазване на построената диференциация сред военните звания и длъжности.

Точка втора от програмата на 49-то Народно заседание планува одобрение на интернационален контракт за Изменение и допълнение № 2 на интернационален контракт (LOA) BU-D-SAB „ Самолети F-16 Block 70 и обвързвана с тях поддръжка “ (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на Съединени американски щати за задгранични военни продажби.

Предвидено е време за постоянен парламентарен надзор. В него се чака да вземат участие министрите Людмила Петкова, Виолета Касабова, Галя Кондева, Найден Тодоров, Петър Димитров.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР