Зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Драгомир Стойнев заяви от

...
Зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Драгомир Стойнев заяви от
Коментари Харесай

Осакатена държава

Зам.-председателят на ПГ "БСП за България " Драгомир Стойнев съобщи от парламентарната естрада, че страната е изконсумирана и на процедура липсва. Прав е депутатът, че сегашните ръководещи взеха властта с основна цел не да укрепят, а да употребяват страната. И я подготвиха в комфортна за тях форма - хем да я има, хем да си я употребяват, както на тях им е комфортно. Иначе казано, взеха пари по европейски планове или просто теглиха дълготрайни милиардни заеми, които легнаха в дълг и на неродените генерации, и трансфораха страната в дисциплиниран надзирател на присвоените от тях средства, на техните политико-икономически ползи.
Проблемите на България са надалеч от дневния ред на държавното управление, а в ролята си на правилно куче страната остава глуха, сляпа и изцяло бездушна към ориста на българския народ.
Ненаситни потребители, пресити с присвоена държавност, трансформират последователно страната ни в необитаема пустиня, в непригодно място за живот.
Държава има, единствено че е обеден употребявана. Това проличава недвусмислено по тези икономически браншове, които възпроизвеждат над 60% сива стопанска система. Такива са да вземем за пример сферата на услугите и туризмът, строителството, охранителната активност. Най-мощните потребители на страната си икономисват изплащането за своите наемници на почтени хонорари, на обществени и здравни осигуровки, на налог общ приход. Явно е, че самите ръководещи опъват чадър, с цел да просперира стопанската система на мрачно. Поддържането на неизменим Данък добавена стойност от 20%, без опция за неговото диференциране за съществени хранителни артикули да вземем за пример също е причина за консумация на държавния капацитет на мрачно. Растящите цени на газа, парното, електрическата енергия и хляба са категоричен знак за спекулативно заграбване на държавната институционалност. За естествените хора издръжката става все по-трудна. От КНСБ оповестиха, че с цел да живее непретенциозно човек тук, са му нужни най-малко 600 лева месечно. Сега междинният приход на човек е едвам 491 лева За стотиците хиляди, останали под равнището, естественият живот прозира, както прозира светлина над главата на някого, пропаднал с начупени крака в бездънен бунар.
Тежката бюрократична машина и всеобщите корупционни практики отблъскват към този момент повече от десетилетие задграничните вложители. Според статистическо изследване на Централната банка директните задгранични вложения у нас от началото на годината са намалели с 63%. Всички тези обстоятелства приказват недвусмислено, че ръководещите са трансформирали страната в комфортна за консумация форма.
Тези, които са се хванали за кокала на страната, нямат интерес от гибелта на златната кокошка. Да, такава консумация е пагубна за българския народ. Вече се приказва, че са избягали в чужбина над три милиона българи, тъй като при такава алчна консумация, при подобен унищожителен обир на страната ни тук биха попълвали и без друго обезпокоително растящото голям брой на непотребните хора. Така ще бъде, до момента в който това крепко, стопански интензивно голям брой не се вземе в ръце, с цел да си върне назад страната и да раздаде присъди на осакатяващите я в този момент потребители.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР