Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски разкри причините

...
Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски разкри причините
Коментари Харесай

Свиленски: На тези консултации освен скандали не произлезе нищо друго

Зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски разкри аргументите да не вземат участие на консултациите при президента в петък.

" Българска социалистическа партия не е нарушил Конституцията. Първо, ние през цялото време на предлаганите промени сме срещу. Ясно сме обяснили за какво, в това число и по представянето на длъжностен кабинет. За всички промени, които бяха направени, Българска социалистическа партия е гласувало срещу. Защо Българска социалистическа партия не отиде на консултацията? Защото и президентът сгреши в тези съвещания. В Конституцията ясно написа, че консултациите се организират преди сформирането на служебния кабинет, а ние бяхме поканени на съвещания, на които да ни бъде показан служебния кабинет ", сподели той в утринния блок на БТВ.

" Политическите партии нямат присъединяване в съставянето. Нашата отговорност по сформиране на длъжностен кабинет завършиха след първия, втория и третия мандат, когато политическите партии демонстрираха, че не могат да образуват държавното управление. На тези съвещания с изключение на кавги нещо друго не произлезе. Да чухте нещо рационално? Една част от тази сглобка, които донесоха тези промени, си потеглиха. Консултациите имат смисъл дотолкоз, че да се каже на коя дата ще са изборите, дали ще има машинно гласоподаване. Кой ще бъде министър на Министерство на вътрешните работи и кой ще е на електронното ръководство, културата или туризма, взема решение министър ръководителя, който е назначен от президента Радев. Главчев изчете просто един лист с министри, който му е даден от някой различен ", добави Свиленски.

" Нашата оценка за цялото държавно управление, е че не се оправи с всичко това, поради което беше определено. Еврозона - няма да се случи в оповестените периоди. Шенген, за което дава отговор Калин Стоянов, както виждате може единствено по въздушно-капков път, както се споделя. Тоест, нямаме Шенген, няма Еврозона, имаме опорочена Конституция. Всички заедно са неверни ", уточни още депутатът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР