Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев изчисли шансовете за избор на

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев изчисли шансовете за избор на
Коментари Харесай

Денях Х! Дончев пресметна шансовете на Габровски

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пресметна възможностите за избор на кабинета „ Габровски ”. Ако в сряда не бъде формирано държавно управление, с третия мандат вероятността да отидем на избори са 62%, разяснява за Нова тв Дончев. 

“Най-големият късмет да бъде определено постоянно държавно управление е на следващия ден. След това възможностите падат внезапно ”, безапелационен бе той. Вторият мандат “няма никакъв късмет ” да бъде осъществен, счита той, а при третия - " единственото друго е, че към този момент ще сме прекомерно покрай изборите и някой може да си е събудил възприятието за отговорност ”.
-->
На въпрос дали в идеалния вид за държавно управление Бойко Борисов е министър председател, Дончев отговори: “Универсални герои няма! ”.

Зам.-председателят на ГЕРБ разяснява някои от личностите, препоръчани за министри в проектокабинета “Габровски ”, като съобщи, че тяхното партийно минало не е “белег на челото ”. Той удостовери, че проф. Габровски самичък е направил избора за състав на Министерски съвет. “Всички претенденти за министри са подбрани и утвърдени от него. Питал ме е за съвет. Но подборът е негов ”, сподели Дончев. 

В коментар на свое изявление от 2021 година, в което той декларира, че експертно държавно управление е “заблуда ” и “технология за замяна ”, Дончев сподели, че застава зад думите си, като разясни: “Експертно държавно управление е рисково, когато не е ясно кой носи политическата отговорност. Сега ние - ГЕРБ-СДС, носим политическата отговорност. Това е ексцентрично, асиметрично политическо деяние, в опит да се излезе от този политически блокаж ”, уточни Дончев.

“Ако беше номиниран характерен партиен кабинет, това щеше в допълнение да влага сила в политическото противопосатяне. Щяхме да отидем на избори и да влезем в режим на доста рискове ”, добави още той. 

Според него в случай че министърът е единствено специалист, не би могъл да свърши политическата си работа. “Ако сведем службата на министър до това да е единствено специалист, това е ерозиране на функционалността ”, сподели още Томислав Дончев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР