Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството се запозна на място

...
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството се запозна на място
Коментари Харесай

Заместник-министър Иван Шишков инспектира строителството на пътя Видин - Ботевград

Зам.-министърът на районното развиване и благоустройството се срещна на място с осъществяването на дейностите в региона на околовръстния път на град Видин – при пътен възел „ Видин “ в сектора сред Новоселци и Слана бара. Той беше придружаван от регионалния шеф на Видин Огнян Асенов. Заместник-кметът на Община Видин по устройство на територията и развиване на инфраструктурата Светослав Скорчев също се включи в инспекцията.


 Стартира акцията по засаждане на есенните цветя във Видин Стартира акцията по засаждане на есенните цветя във Видин
Започна есенното зацветяване на зелените площи. От предходната седмица служащи засаждат закупения от Общината посадъчен материал в предв...

​Заместник-министърът срещна представителите на медиите с осъществяването на строителните действия във всички сектори на пътя Видин – Ботевград. Той изрази удовлетворение, че в секторите, където има издадени разрешителни за градеж, се работи на цялостни обороти.



Зам.-министър Шишков обаче означи, че има два проблематични сектора, които ще забавят цялостното създаване на трасето. Първият е сред Ружинци и Монтана, където сега Подробният организационен проект се апелира в съда, като идващото съвещание е през ноември. Зам.-министър Шишков изрази вяра, че съдът ще се произнесе в интерес на страната, което ще даде опция да се премине към отчуждаване на частните парцели и издаване на позволение за градеж. Най-проблемният сектор е сред Монтана и Враца, където е имало несъмнено трасе, само че то не е било утвърдено и в този момент цялата процедура би трябвало да стартира от начало, с оповестяване на социална поръчка за възлагане на ново планиране.


 Видин за втора поредна година означи Европейската седмица на спорта Видин за втора поредна година означи Европейската седмица на спорта
Спортен празник се организира през днешния ден на стадион „ Георги Бенковски “, като част от проведения от Министерство на младежта и спо...

„ Ще се опитаме да форсираме нещата, с цел да можем да осмислим цялостното трасе, да осмислим този транспортен кулоар, който е извънредно значим за България. Ще създадем всичко допустимо във времето, с което разполагаме, да напреднем с процедурите “, съобщи зам.-министър Шишков.

​По време на визитата си във Видин той също по този начин се срещна с осъществяването на дейностите по план „ Реставрация и акомодация на Синагога - Видин в туристически обект „ Културен център „ Жул Паскин “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР