Зам.-министърът на отбраната на Русия генерал-полковник Александър Фомин заяви, че

...
Зам.-министърът на отбраната на Русия генерал-полковник Александър Фомин заяви, че
Коментари Харесай

Диалогът на НАТО с Русия не трябва да е от позицията на силата

Зам.-министърът на защитата на Русия генерал-полковник Александър Фомин съобщи, че не поучава разговорът с Русия да се води от позицията на силата, както прикани колежката му от Германия Анегрет Крамп-Саренбауер в изявление в Бундестага. 

" Наред с обстоятелството, че опасността със мощ е директно нарушаване на устава на Организация на обединените нации, такива дейности няма да останат без съответна ответна реакция от наша страна - сподели Фомин в просторно изявление за. - Ние постоянно сме изхождали от това, че и най-сложните проблеми би трябвало да се вземат решение на масата за договаряния. Готови сме към професионален и градивен разговор със съблюдаване на правилата на взаимно почитание и вземане предвид с ползите на на другия ".

Генералът също по този начин предизвестява, че повишената интензивност на авиацията и военноморските сили на НАТО може да докара до съществени произшествия. 

" През 2020 година интензивността на авиацията и военноморските сили на алианса набъбна значително. Все по-често пораждат обстановки, които може да доведат до съществени произшествия ", сподели Фомин. 

Той уточни и образци: в навечерието на 75-годишнината от успеха над нацистка Германия през май, в акваторията на Баренцово море имаше учения бойни кораби на НАТО; през август и септември, в непосредствена непосредственост до границата на Русия, са засечени над 15 полета на американски стратегически бомбардировачи В-52Н и В-1В; на 13 октомври корабът-разрушител Dragon на Военноморски сили на Англия е минал през териториални води на Русия в региона на Севастопол; на 24 ноември американският унищожител " Джон Маккейн " навлезе в залива Петър Велики в Японско море и едвам не се е стигна до боен конфликт с съветския " Адмирал Виноградов ".

" Тази дейности имаха намерено предизвикателен темперамент. Успяхме да избегнем произшествия единствено с помощта на високото равнище на професионална подготовка на съветските летци и моряци ", добавя ген. Фомин.

Той съобщи също по този начин, че решението Русия от ноември да разшири военната си база на територията на Судан е поради двустранния блян към равитие на военното съдействие и подсилване на отбранителните качества на Русия и Судан. Целта била да се поддържат мирът и стабилността в този район. 

Зам.министърът на защитата удостоверява, че Русия има положителни военни връзки и с други страни в Африка като Египет, Алжир и Ангола и прибавя, че е помогнато на Централноафриканската република да направи промени във военно-отбранителния си бранш.

От страните в Латинска Америка той показва като стратегически сътрудници Куба, Венецуела и Никарагуа .

А в азиатско-тихоокеанския район - Китай, Индия, Виетнам и Миянма , които са основни вносители на съветско оръжие в тази част на света. И показва в допълнение, че Русия поддържа интензивно военно съдействие с Лаос, Индонезия, Филипините и Тайланд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР