Заловената вчера голяма банда телефонни измамници на Димитър Серафимов -

...
Заловената вчера голяма банда телефонни измамници на Димитър Серафимов -
Коментари Харесай

Ало бандата на Келеша криела джиесеми в тухли и сим карти в дистанционни

Заловената през вчерашния ден огромна тайфа телефонни измамници на Димитър Серафимов - Келеша криела телефони в тухли и сим карти в отдалечени. Това разгласи представителят на сепцпрокуратурата Сийка Милева като детайлност от претърсванията в една от къщите на обвинените в град Левски.

Групата, която се състои от 8 души, е работила от 2018 година. Членовете й са звънели от Румъния главно на пенсионери и младежи, преди малко навършили 18 години в София. Бандата е работила по схемата за подпомагане на полицията. Жертвите били мамени, че би трябвало да дадат всички полезности и пари на мнимия служител на реда, с цел да се предотврати телефонна машинация. Така мошениците пораждали боязън и в същото време печелили доверието на хората в отсрещната слушалка.

По врене интервенцията на Министерство на вътрешните работи в тайник в мазе били открити 35 златни пендара и монети. Били конфискувани и първокласни коли на уличените.

" Нито един от осемте обвинени няма ден трудов стаж, само че все пак те са водили висок стандарт на живот ", сподели прокурор Милева.

Ежедневните разноски на един член на групата се равнявали на една минимална пенсия. От прокуратурата са разпоредили данъчни проверки и инспекции на ДНСК дали жилищата на упрекнатите и строителните бумаги, с които са издигнати, са законни.

Прокурор Милева уточни, че единият от обвинените се е представял във фейсбук с името Васко Богатия.

Хора от всички равнища на бандата са били хванати, сподели Златка Падинкова, началник на дирекцията, която се занимава с измами в националната полиция. Тя уточни, че едно от мулетата било наето по публикация за работа в куриерска компания. Обещано му било 10% от сумата, която придвижва от една място до друго.

Зам.-директорът на националната полиция Николай Хаджиев сподели, че за първите седем месеца на тази година спрямо предходната телефонните измами са намалели с 33%. Подобрила се и разкриваемостта им.

И прокуратура, и Министерство на вътрешните работи увериха, че е неуместно да се счита, че един служител на реда може да желае от жители по телефона да му предадат всичките си пари и полезности. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР