Заливът Мая в Тайланд, популяризиран от филма с Леонардо ди

...
Заливът Мая в Тайланд, популяризиран от филма с Леонардо ди
Коментари Харесай

Плажът от "Плажът" с Леонардо ди Каприо издъхва под напора на хиляди туристи

Заливът Мая в Тайланд, разпространяван от кино лентата с Леонардо ди Каприо " Плажът ", ще бъде отчасти затворен за гости поради унищожителния резултат от хилядите туристи, оповестиха управляващите на страната, представени от " Гардиън ".

Достъпът до лагуната на остров Ко Фи Фи Ле ще бъде стеснен в продължение на 4 месеца всяка година, започвайки този юни, за възобновяване на кораловите рифове и морските екосистеми. През останалото време ще има предел от 2000 туристи дневно и възбрана за акостиране на плавателни съдове.

Средно 200 лодки и 4000 души посещават Мая всеки ден откак Дани Бойл избра Мая за девственият плаж, на който героите му се пробват да избягат от цивилизацията през 2000 година За това време туристите в Тайланд са нарастнали от 10 на 35 милиона годишно.

Скорошно проучване на океанолози откри, че животът във водите в близост е " безусловно липсващ ", а огромна част от кораловите рифове измират.

Според учените обаче още не е късно плажът да бъде избавен. През 2016 година Тайланд затвори напълно за визити други два острова, издъхващи под напора на туристите. За две години оживлението във водите им се е възвърнало, споделят океанолози.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР