Залата по художествена гимнастика - оазис в пущинака Общинският съвет

...
Залата по художествена гимнастика - оазис в пущинака Общинският съвет
Коментари Харесай

Удължиха концесията на стадион Христо Ботев

Залата по художествена гимнастика - оазис в пущинака

Общинският съвет в Пловдив взе решение да бъде удължена с 18 месеца  концесията  за построяването на стадион " Христо Ботев " - Колежа. Съветниците одобриха предлагането на кмета Иван Тотев.

Това стана след горещи диспути. Против решението се изрече общинският консултант Божидар Здравков. Аргументът му бе, че управлението на футболен клуб Ботев не е показало никакви финансови планове за построяването на стадиона. Срещу него обаче скочиха представители на останалите групи. Те бяха безапелационни, че би трябвало да се даде опция на управлението да осъществя концепцията си да построи спортния комплекс. Николай Радев от Българска социалистическа партия предложи да бъдат прекъснати дебатите и да се гласоподава.

В последна сметка Пепа Деведжиева отдръпна предлагането си за основаване на комисия, която да прегледа този въпрос. Кметът Иван Тотев взе думата и съобщи, че общината е водила няколко месеца договаряния с шефовете на клуба, по отношение на техните планове. Той добави, че вярното политическо решение е да им се даде опция да осъществят концепциите си за градежа на спортния комплекса. Кметът не скри, че всички от градската администрация имат терзание дали концесията ще бъде осъществена, само че друго решение няма. В последна сметка с гласовете на  43   съветници предлагането се одобри. Само двама съветници се въздържаха.

Снимки Стоян Илиев

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР