Закуската е задължителна част от здравословния режим на съвременния човек.

...
Закуската е задължителна част от здравословния режим на съвременния човек.
Коментари Харесай

Защо точно тези са най-добрите храни за закуска

Закуската е наложителна част от здравословния режим на актуалния човек. Това е най-важното хранене за деня, което не трябва да се подценява и пропуща. Тя доставя на организма скъпи хранителни субстанции и зарежда тялото и мозъка с сила за целия ден.

Пълноценната закуска подтиква мозъчната функционалност, прави ни по- съсредоточени и покачва успеваемостта на активността, която правим. Освен това утринното хранене оказва помощ за поддържане на положителното въодушевление и за по-лесното справяне с напрежението и напрежението денем.

Разбира се, от голяма важност е каква храна хапваме за закуска. Важно е да сортираме артикули, които да ни държат сити по-дълго време и които да ни зареждат с задоволително сила и хранителни субстанции, с цел да имаме сили да се преборим с всички провокации, на които сме изложени всекидневно.

Ето кои са най-хубавите храни за закуска и за какво тъкмо те попадат в тази категория.

Яйца

Яйцата са желан избор за закуска на огромна част от хората. И има за какво! Те са превъзходен източник на протеини, витамин D, потребния селен и други скъпи субстанции. Освен това, в тях се съдържат антиоксидантите лутеин и зеаксантин, които са значими за здравето на очите. Яйцата засищат добре и поддържат равнищата на кръвната захар и инсулина. Основното им преимущество е, че могат да се подготвят по десетки разнообразни способи, а усетът им е постоянно превъзходен.

Овесени ядки

 Овесените ядки са потребна закуска

Овесените ядки са една от най-здравословните зърнени храни, които потвърдено носят голям брой изгоди за човешкия организъм. Те са богати на значими витамини, минерали, фибри и антиоксиданти, които понижават високото кръвно налягане и способстват за здравето на сърцето. Също по този начин овесените ядки поддържат устойчиво равнището на кръвната захар, намаляват холестерола и понижават риска от диабет.

Кисело мляко

Киселото мляко е несъмнено една от най-хубавите храни за закуска. То е превъзходен източник на магнезий, калий, фосфор, както и калций, минерал, нужен за здрави зъби и кости. Съдържа високи равнища на витамини от типа B, изключително витамин B12 и рибофлавин, като и двете оказват помощ за предварителна защита на сърдечни болести. Да не пропуснем и съществуването на белтъчини, протеини и пробиотици, като последните поддържат храносмилателната система здрава и подтикват функционалността ѝ.

Можем да консумираме киселото мляко в чист тип или да го създадем още по-вкусно и питателно, като прибавим към него мед, чия, разнообразни плодове и ядки.

Плодове

 Плодове за закуска

Плодовете са съвършената храна за започване на деня и това е безспорен факт. Те са лесни за асимилиране от организма и не претрупват храносмилателната система. Носят редица изгоди за здравето с помощта на богатия набор от хранителни субстанции и минерали, които съдържат – калий, фибри, антиоксиданти, витамини, вода и други

Плодовете засищат, карат ни да се усещаме енергезирани и подтикват мозъка да работи по-бързо, създавайки баланс сред всички елементи на тялото. Важно е да се хапват цели, а не под формата на сокове или фрешове, тъй като по този начин резервират фибрите си и не провокират внезапни промени в равнищата на кръвната захар.

Кафе

 Кафето е наложителна част от закуската

Милиони хора по света започват деня си с чаша ароматно и ободряващо кафе. Тази вкусна напитка е богата на антиоксиданти, които укрепват клетките в тялото и ги защищават от въздействието на свободните радикали.

Кофеинът, съдържащ се в кафето, работи освежаващо, усъвършенства настроението и покачва умствената активност. Разбира се, кафето би трябвало да се употребява в умерени количества – до 3-4 чаши дневно, в противоположен случай несъразмерният банкет на кафе може да аргументи съществени вреди на човешкия организъм.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР