Закуската е най-важното хранене от деня. Дори децата знаят поговорката

...
Закуската е най-важното хранене от деня. Дори децата знаят поговорката
Коментари Харесай

5 закона на правилната закуска

Закуската е най-важното хранене от деня. Дори децата знаят поговорката „ закуската изяж самичък, обядът подели с другар, а вечерята дай на врага ”. А се разсънваме заран гладни, тъй като е минал огромен интервал от време без банкет на храна. Но в забързаното всекидневие постоянно не ни остава време за здравословна закуска.

Хапваме в придвижване каквото забележим в хладилника сред две глътки кафе и не мислим за следствията за тялото, което има потребност от постоянен старт на деня. Часове наред през нощта организмът ни е разграждал храната, призната в предния ден, в този момент има потребност от нови сили.

Да се отблагодарим на тялото си със закуска. Ето няколко правила, които в никакъв случай не би трябвало да нарушавате по време на най-важното хранене:

1. Приемайте фибри

Това значи да приемате храни, които ви засищат, вместо единствено да изпълват стомаха. Изберете закуска цялостна с хранителни субстанции, които ще се разграждат постепенно. По този метод си осигурявате сила за целия ден.

2. Закусвайте рано

Според доста проучвания закуската дава подтик на метаболизма. Именно по тази причина би било хубаво да закусите допустимо най-скоро след събуждането ви. Така ще помогнете на работата на метаболитната система. Нека не минава час сред ставането от леглото и закуската.

3. Повече протеин, по-малко захар

Дайте мощна храна на тялото – пълнозърнести храни и протеини. Сладките храни са богати на калории, само че дават бърза сила, която скоро ще намали силите ви.

4. Големината на порцията

Закуската би трябвало да е изобилна, само че въпреки всичко не прекалявайте. Стремете се да приемете не по- малко от 350 калории, само че имайте едно мислено за размера на порцията.

5. Всеки ден закуска

Не пропускайте закуска. Може би мислите, че най-лесно може да пропуснете закуската, с цел да сте приели по-малко калории денем. Да, само че по този начин няма да достигнете до плътно тяло, а ще навредите на тялото си. Заложете на закуската, с цел да е цялостен с сила денят ви.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР