Закуската е най-важното хранене, но на домакинята понякога не й

...
Закуската е най-важното хранене, но на домакинята понякога не й
Коментари Харесай

Идеи за бързи закуски

Закуската е най-важното хранене, само че на домакинята от време на време не й доближава време да подготви и нея. На всеки се е случвало да се успи или просто да не реши вярно времето. В сходни обстановки най-хубави са лесните и бързи закуски, които ще нахранят фамилията, само че и ще ни дадат опция да подготвим и себе си за работа. Ето и нашите оферти:

Бърза закуска с яйца и хляб

Необходими артикули: 250 г сирене, 4 яйца, 2 ч.ч прясно мляко, ½ отново. краве масло, 4 -5 филии изсъхнал самун, сусам, сода

 Сандвичи с яйца

Начин на подготвяне: Първо нарязвате хляба на кубчета, а сиренето натрошавате с вилица. В обособена купа разбивате яйцата и млякото, след това се прибавят хапките самун и сиренето, както и содата. Изсипвате сместа в намазнена тавичка и от горната страна слагате на няколко места късчета масло. Накрая поръсвате със сусам и в случай че желаете с още настъргано сирене. Запичате в умерена фурна. Поднесете с чаша леден айран.

Следващото предложение е за типичен пържени филийки, само че този път със сладка плънка:

Пържени филии със заливка от шоколад

 Пържени филийки

Необходими артикули: 1 самун, 3 яйца, 1 к.ч прясно мляко, масло, шоколад

Начин на подготвяне: нарежете хляба на филии с дебелина към сантиметър. В купа сложете прясното мляко и яйцата и разбийте. Сложете маслото в тиган и сгорещете. Потапяте филията в сместа и пържите, а откакто извадите филията намазвате с течен шоколад или разтопявате елементарен. Върху намазаната с шоколад филия поставете още една.

Последната рецепта е за сандвичи, които се вършат доста елементарно и за които постоянно можете да употребявате и някакви други артикули, с които разполагате сега:

Сандвичи с кисело мляко и шунка

Необходими артикули: филии пресъхнал самун, кисело мляко, шунка или някакъв мек салам, кашкавал, масло, мащерка или чубрица

Начин на подготвяне: слагате върху всяка филия две лъжици кисело мляко, а от горната страна слагате късчета масло. След това поръсвате с авансово нарязана на ситно шунка, настърган кашкавал фалшифициран с малко мащерка или чубрица. Запичате ги леко, с цел да се разтопи кашкавалът.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР