Законови промени, с които да се гарантира засилен контрол над

...
Законови промени, с които да се гарантира засилен контрол над
Коментари Харесай

Променят закони в Кипър заради прегазената Нелина

Законови промени, с които да се подсигурява засилен надзор над продължаването на периода на шофьорските книжки за водачи над 65-годишна възраст, желаеха медиите в Кипър след ужасната покруса с 10-годишното българско дете, прегазено на зебра през вчерашния ден.

Трагедията се е разиграла в град Пафос към 14,30 часа в петък, когато Нелина Факлиска пресичала на зебрата на бул. " Тасос Пападопулос " на връщане от учебно заведение. Детето е било блъснато пред очите на дядо му. Нелина незабавно била  откарана в болница, където макар напъните на лекарите умряла.

Зад кормилото на леката кола е била 70-годишна кипърка, която също е изпаднала в шоково положение след случая, оповестиха локалните медии.

Според уеб страницата evropakipr.com министърът на образованието на Кипър Хамбяурис е отишъл още през вчерашния ден в учебното заведение на детето, с цел да изкаже съболезнования на фамилията на Нелина и на 8-годишното братче на починалото момиченце.

Министърът разпоредил психолози в понеделник да посетят класа на Нелина в 12-то главно учебно заведение " Пефкиос Георгиядис ", с цел да приказват със съучениците й, писа БЛИЦ.

Нелина е родена в българско семейство в Кипър, което от години живее на острова. Полицията проверява събитията, довели до нещастието. От Външно разясниха, че работят по случая.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР