Законопроектът на Обединени патриоти за неплатежоспособност на физическите лица влиза

...
Законопроектът на Обединени патриоти за неплатежоспособност на физическите лица влиза
Коментари Харесай

Парламентарните комисии обсъждат законопроекта за личния фалит

Законопроектът на " Обединени патриоти " за несъстоятелност на физическите лица влиза за разглеждане в парламентарни комисии. Новият закон цели да отстрани фигурата на така наречен " безконечен дебитор ", разписвайки механизмите за отбрана на длъжниците и на кредиторите.

Защита от съда ще могат да желаят всички добросъвестни платци, когато в продължение на 3 месеца не са могли да заплащат едно или повече парични отговорности на обща стойност не по-малко от 5 минимални работни заплати.

Защитени ще са и тези, които имат едно или повече отговорности с общ размер до 200 хиляди лева и показват разполагаем на кредиторите си за угаждане на вземанията им цялото си имущество и бъдещите приходи за 5 година, като се изключи несеквестируемите движимости и приходи. 

" Търсим опция да бъдат предпазени ползите и на двете страни – и на задължените лица, и на кредиторите. Появата на законопроекта е доста настояща все още поради задълбочаването на рецесията с ковид. Десетки хиляди хора или към този момент са безработни, или са в риск да останат трайно безработни и обстановката изисква юридическа отбрана на тези лица ", заяви пред Красимир Богданов от Вътрешна македонска революционна организация.

Според него, банките няма да затегнат режима на разпределяне на заеми след приемането на бъдещия закон. Текстовете в закона плануват отбраната на хора, предизвикали своята несъстоятелност с умишлени дейности, да се приключва незабавно. 

" Каквото и законодателство да бъде признато, евентуално някой ще се опита да се възползва от това. Затова и в детайли се разписват факторите, които категоризират едно лице като безсъвестен дебитор ", добави Богданов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР