Законопроект за промени в Изборния кодекс, които да върнат хартиените

...
Законопроект за промени в Изборния кодекс, които да върнат хартиените
Коментари Харесай

Връщането на хартиените бюлетини е в парламента, кой ще подкрепи

Законопроект за промени в Изборния кодекс, които да върнат хартиените бюлетини, са внесли от парламентарната група на ГЕРБ-СДС във вторник, оповестява "24 часа ".

Като претекст депутатите от опозицията показват "безпрецедентно ниската изборна интензивност на последните парламентарни избори в последните 30 години ".

Според предлаганите промени всеки гласоподавател ще може самичък да избира по какъв начин да упражни правото си на избор - с хартиена бюлетина или посредством машина. За да се избегнел хаоса при логистиката обаче, от ГЕРБ оферират в изборните секции зад граница да не се гласоподава машинно.

Промените задължават Централната изборна комисия да разгласява на страницата си в интернет имената на всички механически лица, които поддържат редовността на машините, както и номерата на устройствата.

Освен това законопроектът вкарва условието за броене на всички контролни разписки от машинното гласоподаване, във всички секции и сравняване на данните от машинните протоколи с тези, получени от броене на разписките. При разминаване в резултатите за годно да се приема ръчното преброяване, упорстват депутатите от ГЕРБ-СДС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР