Законопроект, въвеждащ забрана за осиновяване на деца от Руската федерация

...
Законопроект, въвеждащ забрана за осиновяване на деца от Руската федерация
Коментари Харесай

Москва забранява и осиновяване на деца от страни, разрешили смяната на пола

Законопроект, въвеждащ възбрана за осиновяване на деца от Руската федерация от жители на страни, които разрешават промяна на пола, ще бъде импортиран в Държавната дума, откакто създателите прегледат внимателно текста.

Това заяви за ТАСС депутатът от Държавната дума и член на парламентарната комисия по следствие на закононарушенията на киевския режим против деца Яна Лантратова (Справедлива Русия - За истината), която има намерение да бъде съавтор на самодейността.

" Категорично поддържам самодейността на моите сътрудници. Сега би трябвало доста деликатно да се създаде текстът на законопроекта. Важна е концепцията - да изпращаме децата в фамилиите единствено когато можем да следим и да сме сигурни, че те ще бъдат в сигурност и ще бъде отгледана в обичайно семейство, където има майка и баща ", означи Лантратова.

В понеделник ръководителят на комисията по сигурността и битката с корупцията към Държавната дума Василий Пискарьов разгласи създаването на законопроект, който ще откри възбрана за осиновяване на деца от Руската федерация за жители на страни, които разрешават промяна на пола - както посредством издаване на документи и посредством здравна интервенция.

Пискарьов съобщи пред ТАСС, че " това е нужна мярка за отбрана на правата на децата в условия, когато в редица страни се нарушават законите на природата и децата стават жертви на жестоки опити с пола ". Според него, днес е невероятно да се подсигурява на осиновено дете, че  " по-късно няма да попадне в еднополово семейство, в случай че някой от родителите смени пола си ".

Както Лантратова означи на собствен ред, преди няколко години в медиите се появиха истории за това по какъв начин осиновени деца от Руската федерация  " са били употребявани като плебеи в някаква плантация, имаше случаи на принуждение, педофилия, малтретиране и осиновяване от гей двойки ".

" Ситуацията се усложнява от обстоятелството, че с прекосяването на границата детето напуща полето на нашата пълномощия и ние към този момент не можем да му помогнем. Това е, което ни тревожи, акцентира Лантратова. Тя добави, че в Русия органите по наставничество управляват престоя на детето в ново семейство - " те гледат изискванията, в които живее, какви връзки се развиват вкъщи. И в случай че бъдат открити противозаконни дейности, детето може да бъде извадено от такова семейство. Да, несъмнено, има доста въпроси по отношение на системата и нейната работа не може да се назова идеална, само че въпреки всичко обезпечава известна степен на отбрана и надзор ", добави Лантратова.

Припомняме, че през юли в Русия окончателно беше неразрешено да се сменя пола по избор. Съответният закон беше подписан от президента Владимир Путин, откакто бе гласуван преди този момент от Думата.

Неговите норми не се ползват за лица, които са сменили пола си преди влизането му в действие.

Има и някои изключения. Решението за осъществяване на такива интервенции обаче се взема от медицински комисии на медицински организации, подчинени на Министерството на здравеопазването.

В съпътстващите документи беше записано, че ще спомогнат за отбраната на конституционните морални и фамилни основи на съветското общество, както и за запазването здравето на съветските жители, изключително на децата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР