Законодателни промени предлага временната комисия срещу подкупната схема при придобиване

...
Законодателни промени предлага временната комисия срещу подкупната схема при придобиване
Коментари Харесай

Илияна Йотова предлага гражданство срещу езиков тест

Законодателни промени предлага краткотрайната комисия против подкупната скица при придобиване на българско поданство. Комисията готви финалния си отчет.

Депутатите в комисията могат да предложат свои законодателни промени, с цел да се усъвършенства нормативната уредба. Вече има оферти в тази посока

Бившият основен прокурор Сотир Цацаров в едно от съвещанията преди да поеме Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) изиска със закон да се лимитират хипотезите за приемане на българско поданство и да се вкара надзорен механизъм.

Депутатите са безапелационни, че промени в закона за наложителни, защото според сегашната нормативна уредба има условие инвестицията да се поддържа най-малко 2 години.

Вицепрезидентът Илияна Йотова също има оферти. Тя желае, когато се придобива поданство поради български генезис в закона да се сложи наложително изискване за притежаване на български език.

Друго изискване е да се познават главните права и отговорности съгласно българската Конституция, държавното устройство, съществени знания за историята ни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР