Законодателите в щата Ню Йорк постигнаха споразумение за легализиране продажбата

...
Законодателите в щата Ню Йорк постигнаха споразумение за легализиране продажбата
Коментари Харесай

В щата Ню Йорк се договориха да легализират марихуаната за развлечение

Законодателите в щата Ню Йорк реализираха съглашение за узаконяване продажбата на марихуана за забавление , осведоми АП.

Най-малко 14 американски щата разрешават на жителите легално да си купуват марихуана за забавление, а освен за здравна приложимост.

През последните години Ню Йорк се опита да легализира марихуаната, само че всички опити досега се проваляха.

Демократите в този момент имат болшинство в щатския Конгрес . Легализирането на марихуаната е измежду целите им тази година.

Администрацията на губернатора Андрю Куомо е пресметнала, че легализацията може да носи на щата към 350 милиона $ годишно.

Предвиденото законодателство ще разреши на всички на възраст над 21 година да си купуват марихуана легално . Нюйоркчани ще могат да отглеждат до три узрели и три неузрели растения за персонална консумация.

Законодателството неотложно ще влезе в действие след прокарването му, въпреки че продажбата няма да стартира незабавно, защото Ню Йорк би трябвало да наложи правила и да бъде образувана комисия, която ще дава отговор за бранша. Може да отнеме сред 18 месеца и 2 година преди да стартира продажбата на марихуана в щата.

Ню Йорк ще наложи налог върху продажбите от 9% , плюс спомагателен налог от 4%, който ще бъде разграничен от локалните управляващи. Също ще се наложи спомагателен налог въз основата на равнището на тетрахидроканабинол.

Щатът ще анулира наказванията за владеене на по-малко от 85 грама марихуана и автоматизирано ще почисти присъдите на наказани за владеене на марихуана.

Ню Йорк ще отпусне заеми и ще провежда стратегии за поощряване присъединяване в канабис промишлеността от хора от малцинствата, както и дребни фермери и ветерани инвалиди.

Ще бъде направено изследване до 31 декември 2022 година , с цел да се откри по какъв начин канабисът се отразява върху шофирането и дали зависи от фактори като времетраене и метаболизъм.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР